Hieman häpeissäni voin tunnustaa, että vaatekaappiani täyttämään oli vuosien saatossa kertynyt yksi jos toinenkin vaate, joiden käyttö oli muutaman ensimmäisen kerran jälkeen lähes tyystin loppunut. Koska minimalistinen elämäntapa on viime aikoina kiehtonut, olen hankkiutunut eroon useista tarpeettomista tavaroista, useimmiten erilaisten Facebook-kirppisryhmien kautta.

Vaatteiden kohdalla kuitenkin mietin muutaman kerran. Mekkoja, talvivaatteita ja kenkiä on hankalaa myydä pakettina, mutta vielä hankalampaa olisi alkaa näitä myymään yksitellen, koska en ole kyseisillä kirppissivuilla kuin kala vedessä (vaikka olisihan se kiva, en sitä kiellä).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jonkin aikaa googlailtuani löysin netistä Rekki-palvelun. Lyhyen kyselyn jälkeen muutamat ystävistäni olivat jo tästä kuulleet, mutta minulta se oli jäänyt täysin pimentoon. Rekki on siis hieman reilu kaksi vuotta sitten perustettu verkkokauppa, joka ostaa käytettyjä vaatteita ja asusteita, ja myy näitä sitten eteenpäin. Tavoitteena on tehdä palvelus ympäristölle ja vähentää kaatopaikoille päätyvän tekstiilijätteen määrää samalla tarjoten kuluttajille hyväkuntoisia käytettyjä vaatteita sopivalla hinnalla.

Aivan mitä tahansa vaatteita Rekille ei voi kuitenkaan lähettää. Tai voi, mutta myyntiin kelpaamattomat vaatekappaleet päätyvät joko hyväntekeväisyyteen tai kierrätykseen. Vaatteiden ei välttämättä tarvitse olla brändilistassa mainittua brändiä, mutta Rekillä on tiettyjä vaatemerkkejä, joita he eivät ota myyntiin. Lisäksi vaatteita lähettäessä tulee käydä läpi yksityiskohtainen muistilista, jonka avulla tarkastetaan vaatteet ennen lähetystä. Huolellisella tarkastuksella saa myös paremman hinnan vaatteistaan. Ennen paketin lähetystä tilataan lähetyskoodi, jonka jälkeen paketti lähetetään ja jäädään odottelemaan tarjousta lähetetyistä vaatteista.

Päätin siis antaa Rekille mahdollisuuden. Kokosin vaatteet, joista halusin eroon ja kävin ne muistilistan mukaisesti läpi. Tilasin Rekiltä lähetyskoodin. Sen saavuttua pakkasin vaatteet laatikkoon ja vein lähimpään K-Marketiin, josta paketti suuntasi Rekin toimipisteeseen Tampereelle. Paketin maksimipainon tuli olla 10 kg, omani painoi 9,7 kg. Lähettämiäni vaatteita ja asusteita oli yhteensä 17 kappaletta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reilun viikon päästä lähetyksestä sain tarjouksen sähköpostiini. Lähetetystä 17 vaatteesta 12 hyväksyttiin. Yksi neule hylättiin kulutusjälkien vuoksi, yksi mekko ei sopinut sesonkiin. Kahdet mustat avokkaat ja neulepaita eivät puolestaan sopineet valikoimaan. Näistä 12 vaatekappaleesta minulle luvattiin 40 päivän maksuajalla 106,90 euroa, 14 päivän maksuajalla 73,06 euroa.

Summan kuultuani olin rehellisesti hieman turhautunut. Hyväksytyt vaatteet kuitenkin olivat erittäin hyväkuntoisia, ja seassa oli useamman satasen maksanut vähän käytetty talvitakki ja satasen maksaneet kerran käytetyt talvikengät. Hyväksyin kuitenkin tarjouksen. Hylätyille vaatteille sain päättää, otanko ne itse takaisin vai toimitetaanko hyväntekeväisyyteen. Tietysti valitsin hyväntekeväisyyden, sillä en niitä itse olisi enää takaisin halunnut. Ja tietysti olisin voinut koko tarjouksen hylätä, ja vastaanottaa kaikki vaatteet takaisin postimaksun hinnalla.

Kenelle siis suosittelisin Rekkiä? Jos haluat tienata hyvin käytetyillä vaatteillasi, sanoisin, ettei Rekki ole oikea vaihtoehto sinulle. Erinomaisessakin kunnossa olevista vaatteistasi et luultavasti tule saamaan toivomaasi summaa Rekin kautta. Varmasti saisit siis omatoimisesti myymällä enemmän rahaa. Jos kuitenkin, kuten minä, koet kaikenlaisen Facebook-kirppistelyn kaltaisen toiminnan liian työlääksi ja hankalaksi, sanoisin, että anna Rekille mahdollisuus. Vaikka melko pieni summa minua aluksi harmittikin, totta puhuen en olisi jaksanut vaivautua vaatteita myymään itse, joten ne olisivat vain ikuisesti lojuneet hyllyilläni tilaa viemässä. Käytännössä siis jäin voitolle kuitenkin.

asset-3

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s