Kahmaise kiertotaloutta Kahmarissa!

Tiedätkö, mikä on Kahmari? Se on paitsi polttolaitoksissa käytettävä kourain että Lounais-Suomen Jätehuollon uuden vierailukeskuksen nimi. Avajaisia vietettiin eilen, ja Ecofyi pääsi paikalle kurkkimaan tuliterää vierailukeskusta.

DSC_0472

Vierailukeskus keskittyy kiertotalouteen, tuohon odotettuun uuteen talouden malliin. Mikäli kiertotalous tuntuu edelleen vieraalta, visiitti vierailukeskukseen voi saada aikaan ahaa-elämyksiä.

DSC_0576

DSC_0571

Vierailukeskuksen on tarkoitus avata kiertotalouden ovia sekä kouluikäisille että aikuisille. Kahmarissa voi arvuutella, mikä eri keräyslaatikoihin lajitelluista jätteistä on lajiteltu väärin. Siellä pääsee myös ihailemaan banderolleista ja Turun kaadetuista puistopuista tehtyjä tuotteita tai ihmettelemään, mitä kaikkea poistotekstiilistä voi tehdä. Ehkäpä kuulee kierrätysmateriaaleista tehtyjä soittimia. Kahmarissa kiertotalous on käsin kosketeltavaa, se konkretisoituu.

DSC_0373
Avajaisissa pääsi maistelemaan myös sirkkoja

DSC_0534

Sympaattisin asia Kahmarissa on itse kahmari, keltainen, kulunut kourain, joka aikoinaan syötti Turun Orikedon polttolaitoksen sisuksiin kuntalaisilta kerättyä jätettä. Se jäi toimettomaksi, kun polttolaitos suljettiin, mutta sen eläkepäivät Kahmarin vierailijoiden ihmeteltävänä ovat varmasti auvoiset. Ecofyi toivottaa sille ja koko vierailukeskukselle pitkää ikää!

asset-5

Lue vierailukeskuksesta lisää


Vierailukeskus on osa Topinpuistoa, Turkuun kehitettävää kiertotalouskeskusta. Kiertotalouskeskuksia pystytetään ympäri Suomea, esimerkiksi Tampereelle ja Helsinkiin, osana Tulevaisuuden kiertotalouskeskukset ‑hanketta. Vierailukeskusta on ollut rakentamassa myös Turun ammattikorkeakoulu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s