Kasvispihvit

Nyhtökauran ja Härkiksen vallatessa hyllytilaa kaupoista unohtuu, että perinteisistäkin raaka-aineista saa kasvisruokaa helposti. Porkkanasta ja kesäkurpitsasta kokkailee maistuvia kasvispihvejä käden käänteessä. Sekoita kasvispihveille kaurafraichesta ja kurkusta raikas tsatsikin tyylinen kastike. Kasvispihveihin saa erilaista makua makealla chilikastikkeella.

32910004972_c84b452e45_b

Kasvispihvit (9–12 kpl)

 Kasvispihvien ohje on julkaistu alunperin Maku-lehdessä.

200 g porkkanaa

200 g kesäkurpitsaa

1 sipuli

3 munaa

75 g juustoraastetta

1/2 dl vehnäjauhoja

yrttimausteseosta

mustapippuria

suolaa

(makeaa chilikastiketta)

Kastike

Imat fraiche (Oatly)

puolikas kurkku

1 valkosipulinkynsi tai valkosipulijauhetta maun mukaan

suolaa

Ranskalaiset

6 jauhoista perunaa

suolaa

pippuria

valkopippuria

valkosipulijauhetta

2 rkl korppujauhoa

2 rkl ruokaöljyä

  1. Pese perunat ja pilko ranskalaisiksi. Sekoita perunoihin mausteet, öljy ja korppujauho. Levitä väljästi uunipellille ja paista 225 asteessa noin 30 minuuttia.
  2. Raasta kurkku, purista ylimääräinen neste pois ja sekoita kaurafraichen joukkoon. Lisää mausteet ja anna tekeytyä jääkaapissa.
  3. Kuori porkkanat ja sipuli. Raasta kesäkurpitsa, porkkanat ja sipuli karkeaksi raasteeksi. Lisää joukkoon juustoraaste.
  4. Riko kananmunien rakenne rikki ja lisää niiden joukkoon jauhot ja mausteet. Kaada munaseos kasvisraasteen joukkoon ja sekoita.
  5. Taputtele taikinasta pihvejä ja paista pannulla öljyssä, kunnes pihvit ovat saaneet väriä.

32939706251_b027187724_b

asset-5

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s