Nyhtökauramuffinit (M)

Inspiraationa näihin suolaisiin muffineihin toimi yksi viime vuoden suomalaisista innovaatioista: nyhtökaura. Tuskin vannoutuneinkaan lihansyöjä tohtisi näistä kieltäytyä.

Nyhtökauramuffinit (M)
(n. 12 kpl)

4 dl vapaavalintaisia jauhoja (tässä käytetty Semper Hienoa jauhoseosta)
2 tl leivinjauhetta
2,5 dl kauramaitoa
2 kananmunaa
0,5 dl rypsiöljyä
1 pkt (á 250 g) nyhtökauraa (tomaatti-savupaprika-persilja)
1 pieni sipuli silputtuna
0,5 dl persiljaa silputtuna
10 miniluumutomaattia kuutioituna
1 tl suolaa
1 tl oreganoa
0,5 tl paprikajauhetta

Laita uuni lämpiämään 225⁰C. Paista pannulla rypsiöljyssä nyhtökaura ja silputtu sipuli, kunnes sipuli on kypsää ja nyhtökaura irtonaisempaa. Näiden jäähtyessä sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sitten muna-maitoseos ja rypsiöljy. Lisää viimeiseksi sipuli-nyhtökauraseos, kuutioidut miniluumutomaatit sekä silputtu persilja. Annostele muffinipellille. Käytä halutessasi muffinivuokia. Muistathan täyttää vuoat noin ¾, sillä muffinit kohoavat jonkin verran. Laita pelti uunin keskitasolle ja paista noin 15-20 minuuttia, kunnes saavat hieman väriä. Anna jäähtyä ja nauti erinomaisesta kasvisleivonnaisesta!

img_6256_2
Muffinit voit maustaa oman makusi mukaan. Kokeile myös nyhtökauran eri makuja.

Mukavia kokkaushetkiä!

asset-3

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s