Monille joulun aika on herkuttelun aikaa. Saadaan ja annetaan lahjaksi ruokaa ja ostetaan kaapit täyteen herkkuja, joita voi nautiskella yksin tai yhdessä ystävien ja perheen kanssa. Erityisesti suklaan koetaan kuuluvan juuri tähän vuodenaikaan (vaikka toki allekirjoittaneen mielestä suklaa sopii veden tapaan joka tilanteeseen päivästä tai kellonajasta riippumatta).

Mitäpä jos tänä vuonna perinteisten markettisuklaarasioiden sijaan kokeilisit jotain uutta? Suurempaan makeannälkään suklaan ystävä nimittäin valmistaa itse mieleistänsä raakasuklaata.

1

Raakasuklaata ei valmistettaessa kuumenneta, joten se sisältää paljon hyviä entsyymejä ja vitamiineja, jotka tavallisissa sokeriin ja rasvaan pohjautuvissa markettisuklaissa ovat kaukainen muisto vain. Parasta raakasuklaassa on sen muunneltavuus: reseptejä voi muokata omien mieltymystensä mukaisesti lähes rajattomasti.

Koska raakasuklaan perusainesosia ovat raakakaakaovoi (halutessa kookosöljy tai näiden kahden sekoitus) ja raakakaakaojauhe, on sen valmistuksessa helppoa huomioida myös erilaiset ruokavaliot ja allergiat. Vegaani voi käyttää makeutukseen hunajan sijasta vaikkapa vaahterasiirappia ja pähkinäallergikko voi korvata suklaassa usein käytetyt pähkinät esimerkiksi kuivatuilla hedelmillä.

Jouluiset raakasuklaakonvehdit (G, V)
(n. 12 kpl)

1 dl raakakaakaovoita
0,5 dl raakakaakaojauhetta
1 rkl vaahterasiirappia
80 g saksanpähkinöitä
0,5 dl kuivattuja karpaloita
muutama manteli
ripaus laadukasta suolaa

Sulata raakakaakaovoi vesihauteessa, ettei se kuumene liikaa. Kun kaakaovoi on sulanut, lisää vaahterasiirappi, raakakaakaovoi ja ripaus suolaa. Maista tässä vaiheessa suklaamassaa ja halutessasi lisää enemmän vaahterasiirappia. Rouhi pähkinät ja kuivatut karpalot ja lisää ne suklaamassan sekaan. Sekoita ja nostele silikoniseen konvehtivuokaan. Halutessasi voit myös kaataa suklaamassan leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja saada näin hauskan suklaalevyn konvehtien sijaan.

2

Raakasuklaan valmistuksessa olennaista on raakakaakaovoin ja raakakaakaojauheen suhde eli 2 osaa voita ja 1 osa jauhetta. Tämän lisäksi ripaus laaduaksta suolaa ja makeutus oman maun mukaan. Mausteeksi voi laittaa rajattoman määrän erilaisia yhdistelmiä pähkinöistä, kuivatuista ja tuoreista marjoista ja hedelmistä sekä vaikkapa superfoodeista.

 

asset-3

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s